Wie is combinatie S. & P. van Helden

Welkom op de website van de duivenliefhebbers combinatie S. & P. van Helden uit Hardinxveld-Giessendam.

Deze combinatie bestaat uit de 62 jarige Sim van Helden en de 31 jarige Peter van Helden.
Sim is in het dagelijks leven werkzaam als leraar Wiskunde aan het Wellant College te Ottoland en Peter is werkzaam als Projectmanager bij Veth Propulsion te Papendrecht. Beiden nog fulltime in het arbeidsproces. Hier wordt de duivensport nog als hobby bedreven, al hebben we uiteraard wel de nodige ambities.

Wij zijn sinds 2016 lid van PV Stormvogels te Hardinxveld een grote vereniging met ca. 40 vliegende hokken, één van de grootste verenigingen binnen afdeling 5. In groter verband vliegen wij in Samenspel Zuid Holland Oost binnen Afdeling 5 Zuid Holland.
Wij zijn echte alrounders en doen graag aan alle vluchten mee (ex. overnacht). De mooiste vluchten zijn wanneer onze duiven vroeg thuis zijn, en het liefste hebben we dit op de Midfond en Dagfond vluchten. Hierop proberen we ons extra te richten en we hebben hierop dan ook al heel wat aansprekende resultaten behaald.
Dan denken wij hierbij aan 3x Teletekst, namelijk; 5e NPO Blois in 2007, 8e NPO Chateauroux in 2012 en 6e NPO Vierzon in 2013.
In 2005, 2007  en 2010 zaten we bij de beste 10 hokken op de dagfond en in 2010 ook bij de beste 10 op de midfond in afdeling 5. En in 2013 zijn we met de jonge duiven 8e hokkampioen Rayon Oost Afdeling 5 geworden.
In 2010 en 2012 beste dagfond hok in samenspel ZHO en in 2010 beste midfond- en dagfondduif in ZHO!
En de laatste jaren Generaal bij de beste 10 in samenspel ZHO.
Daarnaast kunnen onze duiven ook heel behoorlijk uit de voeten op het sprintwerk, namelijk de vitesse en nalijn vluchten. De jonge duiven lijn is tot nu toe niet onze specialiteit, doch vanaf 2 nachten mand (midfond) weten we toch altijd weer heel leuk mee te doen, mede getuiged de 8e plaats in de afdeling in 2013.

Comb. van Helden & Zn.De basis van ons vlieg- en kweekhok is gelegd met duiven afkomstig van de volgende liefhebbers:
- Colijn-Ganus – Nieuwendijk
- C. Versteeg – Nieuwendijk
- Geerenstein-Hendriksen – Scherpenzeel
En daarnaast nog wat losse duiven zoals bijvoorbeeld onze ”Super Belg”

Wij proberen de website geregeld van nieuws te voorzien, ook de pagina’s worden geregeld vernieuwd. Bezoek hem later gerust dus nog maar eens!

Bedankt voor uw bezoek en vriendelijke sportgroet,

Sim en Peter van Helden