7e, 8e en 23e Provinciaal (NPO) Pont Saint Maxence tegen 34.317 duiven!

Zaterdag hadden onze duiven af te rekenen met een stevige NNO wind (4 bft). Dit zorgde voor een zware eerste midfondvlucht.
We genoten van de mooie aankomsten en maken een bijzonder goede uitslag met 2 duiven in de top 10 van heel Zuid-Holland!! Dit leverde 2 prachtige “teletekst” noteringen op! Beter kun je het midfondseizoen niet beginnen!

7e & 8e NPO Pont St. Max 34.317 duiven!

Als 1e was daar ineens, pal uit de goede hoek (zuiden) de 823, ze viel op de rand van het dak, maar treuzelde binnen te lopen. Kort daarop kwam de jaarling 234 aangesneld en deze viel gelijk op de klep en werd daardoor als eerste afgevlagd een paar seconden erna gevolgd door de treuzelende 823. 2 minuten later viel als een komeet onze topper 483 aka SVEN JR. uit de lucht. Hij pakt hiermee zijn zoveelste kopprijs!
Ook onze 4e duif was nog een kopduif en dit is weer een halfzusje van nummer 1, beiden uit SJINKIE.

Gemene deler bij alle 4 de kopduiven; kind, kleinkind of achterkleinkind van SVEN! Blijft genieten met de nazaten van SVEN.

Opvallend (of juist niet) alle 4 de duiven kwamen uit de goede hoek (pal uit het zuiden) aangevlogen, de latere duiven kwamen allen uit het westen..

Het gaat uiteindelijk niet om de kladvliegers, maar om de einzelgängers!

Duidelijk was wel dat met name de jaarlingen toch flink moeite hadden… dit is te zien op eigen hok, maar ook in de uitslag van oa het samenspel, waar slechts 11 jaarlingen bij de 1e 40 zitten!

Tevens gaan onze felicitaties uit naar clubgenoten Piet en Pieter Timmer, welke de 1e NPO vliegen van maar liefst ruim 34.000 duiven, een geweldige prestatie!

Onze 4 kopduiven waren als volgt:

▪️22-234V, uit;    “SJINKIE” (Golden Buck x Maxima) x “ARENDSOOG” (Gerard x Joosje)

▪️21-823V, uit;    “EPKE 910” (Gert Krab) x SVENS EVA (Sven x Eva 404)

▪️20-483M “SVEN JUNIOR”, uit;   SVEN x KANNIBALINA

▪️21-845V, uit;    SJINKIE x JOOSJE (Sven x Snelle 271)

Uitslag ZHO: zie www.compuclub.nu; Afdeling 5, samenspel Zuid-Holland-Oost

Comments are closed.