1e en 2e NPO Fontenay en 1e Provinciaal Peronne!

… en de koek was nog niet op… 1e en 2e op “NATIONAAL” Fontanay en 1e Provinciaal Peronne!!
Tja.. we kijken er nog steeds met gepaste trots op terug. Wat een geweldige mooie afsluiting hebben we gehad van het seizoen 2020. Ongelooflijk wat onze duiven dit hele jaar en met name de laatste 3 weken hebben gepresteerd!

Zaterdag 12 september stonden de 2 laatste vluchten op het programma. De Nationale Jonge duiven vlucht vanuit Fontenay (sector lossing afd.5 + 6) en de afsluitende natour afdelingsvlucht vanuit Peronne, die ochtend schreef ik in ons bericht;  Mooi weer vandaag, dus het kunnen 2 mooie vluchten worden.. spannend of en wat de duiven nog in petto hebben… elke week begin je weer op nul, met duiven is niets vanzelfsprekend. Wat hadden ze dan in petto die dag!?
‘S morgens pakten we ze al super vanuit Peronne, als 1e de 19-623 welke keihard aankwam! Al snel bleek dit een hele vroege te zijn.. en dat was het ook! Het was de 1e Provinciaal van ruim 16.000 duiven!
Ook het vervolg van de uitslag was super, want met 1, 3 en 8 in het Samenspel en 7 bij de 1e 23 tegen 1171 duiven en 24 van de 32 in de prijzen is natuurlijk gewoon top.

Toen was het wachten op de jongen.. tja wat moesten we daar nu van denken. Al weken super.. maar hou je dat vol!? Beter als de week ervoor kon niet, zo dachten we.. (1e NPO).. ook gezien de wind, welke bij de start in Frankrijk NW was, maar naarmate ze bij de Frans/Belgische grens kwamen werd deze meer en meer Zuid-West, wat betekend dat de langere afstand (en meer naar de midden) meer snelheid kon gaan maken… het temperde onze verwachtingen, we hoopten op lokaal een vroege en de rest zien we dan vanzelf wel weer… en terwijl we nog redelijk ontspannen zaten te wachten, vloog daar ineens een dus verwachtingen dat we maar het werd 1 en 2 NPO tegen ruim 15000 duiven en zelfs de 2 snelsten van de “Nationale” lossing vanuit Fontenay!! Ongekend en ongelooflijk. Wat een droom en wat een afsluiting!
Onze 1e was de 466 en dat is een machtig mooi duivinnetje uit onze stamdoffer SVEN! Ik had ze bij pa al getipt… deze zou wel eens voor een verrassing kunnen zorgen. Voelde met inkorven geweldig goed aan en zo’n diep glimmende en kleurende nek!
Onze 501 (1e en 10e NPO) was ook mee, ze was als 4e thuis en pakt daarmee nog een prijs 1:100 in de afdeling! Dat was ook weer een geruststelling en trots dat ze er WEER was. Ook op Fontenay maken we een hele mooie serie, namelijk: 1, 2, 32 tegen ruim 15.000 duiven, 5x 1:100, 14x 1:10 en 21 vd 28 in de prijzen (1:4).
Onze 1e 3 duiven per vlucht:

Fontenay (451km):
20-466: SVEN x Kannibalina
20-432: Kleine Brave (uit TOPKWEKER Blauwe Brave) x Ellen 605, beiden komen van Christian van de Wetering.
20-483: SVEN x Kannibalina

Peronne (251km):
19-623: rechtstreeks Maarten Hakvoort (VAM x Petra, beiden 1e prijswinnaars)
18-293: rechtstreeks Christian de Jong (H. Scheffel x Marina vd Velde)
19-505: Inteelt Super 50 x Bontje 81 (”Het Kanon” (Colijn-Ganus) x 08-334 (topkweekster uit stamkoppel “Correke x Small Beauty”))

Maarten bedankt voor het top duivinnetje! Geweldig dat ze net als haar moeder een 1e Provinciaal pakt!
Christian, super bedankt voor de Kleine Brave en Ellen 605, waar we de 432 uit mochten kweken!

1e Provinciaal Peronne

1e & 2e NPO Fontenayhokprestatie 1 en 2 NPO Fontenay

Comments are closed.