1e NPO Pont St. Maxence 19.399 duiven!!

Afgelopen weekend was het dan zover! Al lange tijd naar uitgekeken, al vaak tegen elkaar gezegd, zou het ooit nog eens lukken en toen! De 1e van heel Zuid-Holland! 1e NPO van 19.399 duiven!

Geweldig mooi om alle “grote” concurrentie voor te zitten. Vorige week was het al geweldig met 1 en 2 in het samenspel, Teletekst en grootmeester op Blois!
Kon bijna niet beter dachten we.. maar toen was daar dus vanmiddag ineens weer de 501, wat een geweldig duivinnetje! Na vorige week al de 1e in het samenspel en 10e NPO.. toen nog “klem” na “de trein uit Dordrecht (van de Merwe)” nu ervoor en de 1e NPO!!

Maar eerst de natour, begin van de ochtend hadden we al de natourvlucht vanuit Quievrain gehad, de duiven kwamen hiervan al buitengewoon naar huis. Wel iets te laat voor de 1e in de club, maar we pakten ze wel erg hard kort op elkaar. De 19-534 (doffer) voorop en in dezelfde seconde gevolgd door de 19-490, beiden kids uit SVEN, maar met een andere moeder. Als je de 534 voorop pakt, weet je dat je wel eens vroeg kan zitten, aangezien deze doffer al vaak erg vroeg heeft gevlogen dit jaar. Dat bleek ook wel, we pakken 5, 6, 7 en 8 tegen 1352 duiven in het Samenspel. We hadden er 50 ingekorfd en maken 29 prijzen. Van de 50, waren er 5 verduisterde jongen, 18 onverduisterde en 27 oude duiven op nest. Alle 5 de jongen pakken prijs, van de onverduisterde slechts 1 en de oude 23/27. We maken een mooie serie, maar de overwinning moesten we laten aan n geweldig draaiende P. Timmer & Zn! (Van harte Grootmeesters!)

Toen kwam de jonge duivenvlucht uit Pont Max. we hadden er wel wat hoop op gezien de gunstige westenwind en gezien dat ze de week ervoor in goede doen waren, en op de natour de 5 verduisterde jongen goed naar huis kwamen. En toen was daar ineens, op de tijd dat we dachten dat je zou moeten pakken, uit het Zuid-zuid-Westen, de 501! Ze kwam hard aan, lande vlotjes op het dak, trippelde naar de valplank.. schrok op en vloog naar de schutting en toen vrij vlotjes terug. Balen natuurlijk want je verspeel op deze manier kostbare tijd! Uiteindelijk bleek ze nog voldoende voorsprong te hebben, gelukkig maar!
Genieten om deze duivin en om de 1e getekende voorop te pakken. En dan wachten op nummer 2.. duurde toch 3 minuten, dus de hoop kwam dat de 501 wel eens een vroege kon zijn.. onze 2e was de 502, onze 2e getekende! Prachtig! De 502 is ook een duivinnetje wat erg goed bezig was, en qua looks een zusje van de 501 zou kunnen zijn, ze is overigens ook familie van de 501, namelijk uit een halfbroer van de 501 x een halfzus van de moeder van de 501. Nummer 3 en 4 kwamen daar weer vlotjes achteraan en toen was het tijd om eens op de meldingen app te kijken. Blij verrast stond er nog maar 1 melding op en die was 5 min later als onze 501, dus de hoop begon te komen dat we wel weer eens de 1e konden gaan pakken. Nooit ervan uitgaand dat dit wel eens de 1e NPO zou kunnen wezen. Dat idee kwam later wel, toen Ronald Verheij onze duif doormelde op de Live Meldingen en we ineens bovenaan stonden, boven Peter van de Merwe, welke we vorige week met 8 stuks moesten laten voorgaan. Dan komt de hoop en spanning, zou het!! Van alle kanten kwamen al felicitaties met onze vroege en het feit dat we verschillende toppers voor zaten en in de tussenstand 1e. Lang verhaal kort… We pakken de 1e NPO tegen 19,399 duiven! Geweldige prestatie van het mooie super duivinnetje de 501! Wat een gigant! ze pakt nu 2x op rij de 1e prijs in het samenspel, dus een 1e Roye 2007 duiven (10e NPO tegen ruim 20.000), de 1e NPO Pont Max 19.399 duiven en de 3e Peronne van 958 duiven.

1e NPO Pont. Max Teletekst

Onze 1e 3 op beide vluchten waren als volgt:

Pont St. Maxence:
1. 20-501: uit de 16-799 (vanaf nu “Golden Buck” genoemd) x 15-787 (SVEN x Snelle 271)
2. 20-502: uit de 18-803 “Cher Ami” (“Golden Buck” x 08-334 dochter Correke) x 19-595 (SVEN x 16-962 1e asduif natour ray.A)
3. 20-442: uit de 15-817 (SVEN x Snelle 271) x Farina (Gert vd Bogaard via Cees Holster)

Quiévrain:
19-534: uit SVEN x 16-992
19-499: uit SVEN x Sissy 295 (Sissy 295 van Christian vd Wetering, dochter New Stareye!)
19-623: rechtstreeks van Maarten Hakvoort en uit 2 topduiven (Vam x Petra)

Trots en geweldig om te zien hoe vandaag de nazaten uit SVEN op ons hok domineren.. (de 1e 6 duiven op Pont St. Max waren of een kleinkind (4x) of een kind (2x) van SVEN) en dus op Quievrain de 1e 2 kinderen SVEN!

Rest ons nog Martijn en Buck de Kruijf nog eens hartelijk te danken voor de geweldige doffer “Golden Buck” (16-799) die we van hen kregen!
Gekruist tegen onze SVEN / CORREKE lijn, geeft hij supers! Nu samen met de 15-787 dochter SVEN geeft hij de 1e NPO!

Dit passeerde allemaal afgelopen weekend, inmiddels is het zaterdag en hebben we vanuit het hele land felicitaties via mail, app en facebook ontvangen, geweldig leuk om mee te maken en een ieder bedankt. Ook nog een mooie bos bloemen ontvangen van onze goede vriend op Urk, bedankt Maarten. Gisterenavond werden we in de club samen met andere teletekst en top 10 afdelings winnaars, verrast met een prachtige bos bloemen en waardebon, bedankt!

Vandaag de laatste 2 vluchten van het jaar. Mooi weer vandaag, dus het kunnen 2 mooie vluchten worden.. spannend of en wat de duiven nog in petto hebben… elke week begin je weer op nul, met duiven is niets vanzelfsprekend.
We hebben 28 jonge mee naar Fontenay en 32 oude/jonge mee naar Peronne. Een ieder succes.

Groet, Sim en Peter

Comments are closed.