1e prijs in Rayon A!

De 16-083

De 16-083

Afgelopen zaterdag hebben we ons eerste succes van dit seizoen geboekt. We kijken er nog met plezier op terug.

De duiven gelost in Peronne met een voornamelijk Oosten wind (ONO) hadden het niet gemakkelijk.
De voorgaande vluchten kwamen onze duiven ook al zeer prima naar huis. Hoge prijspercentages (40-65%) maar nog niet de kopprijzen waar je op hoogt. Echter het hoge prijspercentage en ook het grote aantal duiven binnen de 1e 10% van de uitslag gaf een groot vertrouwen… meestal een teken dat het wel goed zit en dat het er wel uit komt, een keer…
Afgelopen zaterdag dus een pittige vlucht. Eigenlijk verwachten we de duiven zo rond 12.00uur, echter rond die tijd nog helemaal niets.. Pa en ik zaten al een beetje te mopperen, we zitten te laat… toen eindelijk om 12.09 een duif kwam. Na 2 rondjes om het huis en weer even achter een koppel van 5 overtrekkende duiven aan, gelukkig draaide hij al vrij snel om en liep toen redelijk binnen. Geklokt om 12.10 uur. Hierna wachten en wachten… dit waren we niet gewend… We vonden het maar niets… Of de eerste is een stampvroege, of het is gewoon helemaal prut!! Uiteindelijk na 8 minuten kwam nummer 2.. en kort daarop begon het te druppelen… Dit was ook de tijd om eens op de groeps-app te kijken wat voor meldingen er waren… En warempel, er stonden nog maar weinig berichten in, dat gaf hoop… er waren er een paar gemeld, maar die zaten stuk voor stuk later als onze 83! Tjonge.. zou t’ gewoon een vroege zijn!?
Uiteindelijk blijkt de 16-983 dus gewoon een keivroege duif te zijn.

Hij speelt in zowel de club als Rayon A de 1e met 3 minuten voorsprong op nummer 2! Dit hadden we met deze wind (en onze oostelijke ligging) nooit durven dromen. Wat een KANJER! Dan ben je wel even trots op deze jaarling.Uitslag 16-983 1e Peronne 1741d
De 983 is een blauwe jaarling doffer welke wij in samenkweek met een doffer van Christian van de Wetering (Topper in afdeling 7!) hebben gekweekt uit onze Maxima. Van beide kanten zit het winnaarsbloed rijkelijk in de aderen..
De vader is een zoon van niets minder dan de “Blauwe Brave” van Christian, dit was Super op de Vitesse/Midfond! De moeder is onze topkweekster Maxima, reeds moeder van diverse 1e prijswinnaars, oa. onze Kroonprins, de Bonte Prins, de 831, en andere toppers als de 322 en de 14-730 enz.. (soort Colijn-Ganus x Geerenstein-Hendriksen).
IMG-20170506-WA0011Kroonprins

Ook onze 2e was nog een mooie tijdduif, de 30e van ruim 3500 duiven. In totaal pakken we 23 prijzen van de 47 mee, dus bijna 50% prijs 1:4.

Zo was dit een mooie vlucht om op terug te kijken, van de ene 1e prijs geniet je meer als van de andere… Dit was er wel één waar we erg van genoten hebben.
Over naar de orde van de dag, inmiddels al weer vrijdagavond.. de duiven staan inmiddels in Pontoise (ca. 365km). Hopelijk zit het morgen mee met het weer en krijgen we een mooie vlucht. Met hopelijk wederom een mooie kopduif.. altijd weer afwachten. We hebben ons best gedaan, de duiven stonden er best wel redelijk op. Maar dat zal bij iedereen wel zo zijn, na een paar dagen wat warmer weer.
We wensen iedereen succes!

Groet, Peter en Sim.

Comments are closed.