2e Superstar Snelheid GOUDEN DUIF competitie!

Gouden duif SnelheidIn de maand Augustus/September zijn we als 2e Superstar Snelheid van Nederland in de Gouden Duif competitie geëindigd! Een resultaat waar we erg trots op zijn. Tevens zijn we over heel 2016 als 7e Superstar Snelheid geëindigd.
Onze felicitaties gaan uit naar Buck & Martijn de Kruijf welke 1e Superstar Snelheid 2016 zijn geworden!

Zaterdag dus naar de huldiging in België, jammer genoeg kan Pa niet mee, vanwege andere verplichtingen. Erg jammer, maar sommige dingen gaan nu eenmaal voor.
De Gouden Duif is toch echt wel een prestigieuze competitie! Schijnt een hele belevenis te zijn als ik de berichten mag geloven. Een internationale huldiging met de top van Nederland, België, Duitsland enz…

Verder loopt het prima. Vanwege extreme drukte bij ons beiden hebben we de kweek wat uitgesmeerd. Dit houdt in dat we kwekers en 1 hok vliegers na de kerst hebben gekoppeld… dit ging redelijk… wel een paar koppels met 1 of 2 onbevruchte eitjes, maar dit was met name bij de oude rakkers (2006 – 2008). Van de kwekers zijn toen wat koppels overgelegd naar de vliegers, daarna hebben we ook een paar kweekkoppels omgekoppeld en deze zijn tegelijkertijd gekoppeld met het 2e hok vliegers. Dit loopt lekker, deze “2e ronde” zat binnen een heel kort tijdsbestek op eitjes.
IMG-20161225-WA0000Dan zie je toch wat een maand later koppelen doet (eind Jan). Verder moeten we ook zeggen dat er op dit vlieghok een stuk of 13 jaarling koppels zitten, welke vanaf begin december reeds al bij elkaar zaten. (en de oudere duiven van het hok af)
Al die tijd tot half januari toe, geen enkel jaarling koppel wat eitjes heeft gelegd. Het was een beetje een doodse boel. De reden van deze “voorkoppeling” van de jaarlingen was ook enkel het uitzoeken van een bak, de vrije partner keuze en het wennen aan het hok.  Echter een maand lang was het een beetje een doodse boel. Weinig liefdesactiviteit… Half januari besloten om de duivinnen weg te halen en de oude doffers (welke ook nog bij elkaar zaten in het jonge duivenhok) erbij te plaatsen. En na ca. 1,5 week hebben we toen alles gekoppeld. Dit zorgde ervoor dat we alles binnen een tijdsbestek van 10 tot 15 dagen alles op eitjes hadden zitten.

Van de eerste ronde inmiddels een 25 jongen geringd en deze komen lekker op. Overigens zien de duiven er heel de winter al prima uit. We mogen niet klagen.
Inmiddels ook weer begonnen met af en toe een keer los, uitwennen op de vlieghokken en tegelijkertijd weer wat de vleugels strekken. Vanaf begin maart zal alles weer een vol beetje in training moeten komen.

Dat was het weer even..

Groet, Peter en Sim

Comments are closed.