Druk druk.. en 32e Nationaal Kampioen Vitesse!

Na de knaluitslag van Duffel de website niet meer geüpdatet… Het kwam er niet meer van, druk met verbouwen van het huis en de eindsprint op de natour… Overigens viel er genoeg te melden! Een paar wil ik eruit lichten:
Zo won onze “SUPER 50″ (gekweekt door Peter Colijn) nog een 1e prijs op Quievrain tegen 842 duiven, wat een absolute TOPDUIF!!
Verder op de natour 5 duiven bij de 1e 25 duifkampioenen, namelijk de 2e, 4e, 10e, 21e en 23e duifkampioen in het Rayon!! In de hoofdrol de 3 jaarlingen uit onze super vlieger en nieuwe Topkweker SVEN!
2e duifkampioen: 15-788 (dochter Sven x Snelle 271)
4e duifkampioen: 14-747 (gekweekt door Peter Colijn)
10e duifkampioen: 15-771 (zoon Sven x Snelle 271)
21e duifkampioen: 15-730 (1/2 zus Kroonprins)
23e duifkampioen: 15-787 (dochter Sven x Snelle 271).

Kwam er verder achter dat we zowaar 32e van Nederland zijn geworden op de Vitesse (Aangewezen kampioenschap) Niet verkeerd tegen naar ik schat circa. 15.000 duiven liefhebbers!!

Verder momenteel weinig nieuws. Alle duiven nog stevig in de rui, al worden de kwekers en late jongen reeds mooier.
Afgelopen 4 weken weinig aan de duiven gedaan. Enkel het hoognodige. Peter is inmiddels verhuisd en het was dus klussen, klussen, verhuizen enz.. M.b.t. de duiven was dit enkel het hoognodige doen en het meeste hiervan uitgevoerd door Sim.

Inmiddels wel voor 90% de oude vliegduiven geselecteerd. Van de 25 koppels waar we in April mee zijn begonnen, zitten er momenteel nog 11. Misschien dat hier nog 1 of 2 koppels van moet verdwijnen en zullen er dus circa 15 koppels jongen worden ingepast. Wordt dus weer een mooie jonge ploeg!
Bij de jongen zitten er nog een stuk of 48… hier nog maar 2 uitgeselecteerd.. de rest moeten we nog serieus bekijken en in de hand nemen. Zitten plaatjes van duiven bij, gaat nog lastig worden welke er weg moet.
Ook de kwekers moeten nog geselecteerd worden. Nog niet aan toegekomen, maar we willen wat in aantal terug, dus zullen er toch wat naar elders getransfereerd moeten worden….. Afijn komt nog wel, we houden er niet van om ondoordacht duiven weg te doen…. Dus eerst maar eens tijd zien te vinden.

Groet, Peter en Sim

Comments are closed.