KNAL uitslag op Duffel

Duffel

Na 2 zondagvluchten op rij, mochten vorige week onze duiven weer eens laten zien waartoe ze in staat zijn. Zo was er een natour, jonge duiven en dagfond vlucht.

Op de natourvlucht vanuit Duffel werd het een knaller! Binnen 12 seconden werden 6 duiven geconstateerd en deze zaten alle 6 in de kop van de uitslag van heel de regio. De 1e prijs werd net gemist, deze moesten we (wederom met een klein aantal seconden) laten gaan aan Jan en Jan Strijker, van harte!

Uiteraard zijn we heel trots op de uitslag welke onze duiven hebben gemaakt! 6 duiven bij de 1e 9 tegen 2311 duiven!!! En wat het alles nog mooier maakt is dat we bij deze 6 duiven de 1e 4 getekenden draaien, dus onze beste duiven in de kop van de uitslag. Zo was onze 1e een rechtstreekse doffer (14-747) van Peter Colijn (Colijn-Fox, Nieuwendijk). Een pracht krasdoffer, deze was vorig jaar al 1 van onze beste jaarlingen, maar viel dit seizoen wat tegen. Mogelijk de switch van duivin die hem niet helemaal beviel. Nu op drijven had hij de juiste motivatie te pakken en knalde naar huis. Onze 2e duif was een jonge duif uit een Zoon SVEN. 3e was de 14-732, (Jos Goessen x ons Superkoppel). Ook onze “SUPER 50″ zat wederom in de kop van de uitslag, hij was onze 4e duif en pakt hiermee zijn zoveelste top 10 plaats in het samenspel.

De jonge duiven ging hier aanvankelijk goed, weinig verliezen. Echter na diverse nachten mand door (soms onnodig) uitstellen van de jonge duiven vluchten raakten we in 2 weken tijd 14 duiven kwijt. Uiteraard hadden we hier flink de balen in. Ik ga me hier niet verder over uitweiden, maar laat duidelijk zijn dat wij totaal niet tevreden zijn met de beslissingen en het beleid van onze LC. Keer op keer houden ze er een zeer afwachtende houding op na, met een ongezond aantal zondagvluchten als resultaat. Uiteraard is het een lastig seizoen, echter in veel gevallen had het niet nodig geweest uit te stellen en met een beetje meer initiatief en lef waren er een stuk minder zondagvluchten geweest en naar mijn overtuiging zeker niet meer verliezen. Duiven knappen echt niet op van al die nachten extra mand, zeker de jonge duiven niet!!
Door bovenstaande hadden we besloten slechts 10 duiven te spelen op de jonge lijn, de rest was mee op de natour. We pakten met deze 10 duiven mee, 1 redelijke tijdduif en daarmee was alles gezegd.

Ruffec.. wordt vervolgt.

Comments are closed.