Teletekst op Fortenay sur Eure voor de Super 50!!

Teletekst Fortenay door "Super 50"

Teletekst Fortenay door "Super 50"

Onze “Super 50″ bezorgde ons afgelopen zaterdag op Fortenay (451km) een nieuwe teletekst notering! Bij een westelijke wind gelost en onderweg hier en daar wat buien kwam er om iets over 12en als een stip uit het west noord westen de 750 aangesneld. Als een kogel kwam hij van hoog naar beneden. Prachtig om te zien. Om de snelheid eruit te halen moest hij nog een rondje maken om het huis, waarna hij bats op de klep viel.
Uiteindelijk mist hij op 1,8 seconden de 1e prijs in het samenspel… Deze ging naar de combinatie Stijker, gefeliciteerd!
De “Super 50″ is een geweldige doffer, altijd in voor een robbertje vechten met de baasjes. Dit jaar erg goed op dreef, nog geen prijs gemist en al reeds een 9e en 25e in ZHO tegen ca. 3200-3500 duiven en vorig jaar op de midfond reeds 2x top 40 in de afdeling tegen tienduizenden duiven!!
Daarnaast wat prestaties “onder de radar” door de zondagvluchten van de afgelopen 4 weken…
Deze geweldige doffer komt van Peter Colijn (Colijn – Fox) uit Nieuwendijk! Peter hartelijk dank voor deze geweldige duif!

Ook hadden we afgelopen weekend de 1e jonge duiven vlucht vanuit Duffel. Hier 51 stuks mee. We zagen deze vlucht puur als trainingsvlucht en daar maakten de jongen gebruik van. Heel de dag door, overal vandaan kwamen ze thuis. Door de Zuid-Westen wind doorgeschoten moesten ze terug komen. Uiteindelijk missen we er nog 5 van de 51. Valt niet tegen, voor huidige maatstaven.

Op dit moment van schrijven zijn de 44.000 duiven voor Nationaal Chateauroux gelost om 7 uur. Dit is voor ons 601km. Er heerst enige Nationale koorts (spanning).. ;-) We hebben een mooie ploeg van 14 goed voorbereide strijders ingezet. Hopelijk kunnen we een vroege duif draaien vandaag. Een prestatie als die van vorige week zou geweldig zijn… Maar daar moet alles voor meezitten en moeten de duiven SUPER zijn! We gaan het zien.
Ook zijn er 20 ouden en 46 jongen ingezet op Asse-Zellik. Hopelijk komen de jongen nu goed naar huis en kunnen we reeds een mooie tijdduif draaien. We gaan het zien! Iedereen succes.

Groet, Peter en Sim

Comments are closed.