Wat vliegt de tijd…

Het is al weer bijna een maand geleden dat ik een bericht gepost heb. Wat vliegt de tijd…
Een voor duiven roerige maand, waarbij ze bijna meer in de mand als in het hok hebben gezeten. Voor ons als P-leden ook een maand om snel te vergeten. Over uitslagen valt namelijk weinig te melden want het was 3 weken op rij uitgesteld naar zondag! Soms terecht uitgesteld, soms iets minder terecht en hadden ze prima op zaterdag gelost kunnen worden. We zullen het ermee moeten doen. We zijn wel eens jaloers op het lossingsbeleid van afdeling Friesland. Afijn…

In de afgelopen weken hebben we ook de jongen klaar moeten maken voor de vluchten, dat viel door het vele slechte weer letterlijk in het water. Er valt veel over te schrijven, maar laten we het hierbij houden.

Vorige week gelukkig sinds weken ook weer een vlucht, namelijk Bourges. We hadden er 10 mee. Door buien die opeens naar het westen trokken werd het een heel pittige vlucht waar de duiven kilometers door de regen moesten vliegen. We pakten als 1e onze 14-686 een machtig mooie doffer met vorig jaar al 4 uit 4 op de dagfond, met daarbij een 1e en 2e in de club. Deze doffer komt uit onze Gebroken Poot x Beauty Princess en is dus een kleinzoon van Sven en de Kroonprins! kort daarop de duivin 14-689 welke komt uit een broer van de Kroonprins. Dit waren in de club nog 2 mooie prijzen, namelijk 15 en 19. Verder pakten we ze prima, 6 van de 10 in de prijzen! We hadden liever nog wat vroeger gezeten, maar je weet met zulke vluchten komt er ook een tikkie geluk kijken.

Vandaag is er een mooie ploeg (27) mee naar Fortenay sur Eure (451km) een lange midfondvlucht. Gelost om 07.30 met een Zuid-Westen wind. Wordt tijd dat we weer eens een mooie uitslag maken. Op al die zondagvluchten kwamen de duiven prima naar huis, dus hopelijk houden ze dit vast en zorgen ze voor een mooi resultaat.
Verder 51 jongen mee naar Duffel. 22 stuks heeft inmiddels 2x in de container gezeten, 8 stuks 1x Meer en 20 stuks heeft het traject Nieuwendijk, Nieuwendijk, Ulvenhout ondergaan. Hopelijk is het voldoende en weten ze naar huis te komen.  We gaan het zien.

Iedereen succes gewenst.

Groet, Peter en Sim.

2 Responses to “Wat vliegt de tijd…”

  1. Willem Says:

    Het feit dat ik de uitslagen van gisteren hier niet lees, voorspelt weinig goeds zeker? :)

  2. Comb. van Helden & Zoon Says:

    Haha… niet waar Willem! We vlogen de 5e van heel Zuid-Holland ;-) :-)