Prima start en op naar de 3e vlucht

Hier een korte terugblik op de 1e 2 vluchten van dit seizoen.
Allereerst Duffel. Deze vlucht verliep prima, duiven hadden een zuid-oosten meewindje. dit zorgde ervoor dat de duiven ca. 100km/uur gingen.
Als 1e melde zich de jaarling doffer 15-742 (322 Broer Kroonprins x 334 dochter Superkoppel) kwam als een kogel aan, echter deze doffer vertikte het om binnen te lopen, was wat gespannen en bleef dik een minuut op het dak zitten. Hier verspeelde hij een heel mooie top 5 klassering mee. Nu uiteindelijk de 12e prijs van 996 duiven. Onze eerste zat 2.5 minuut los op de rest van onze duiven die hierna rap volgden.
Geen duiven verspeeld, met afslaan moest er nog 1 komen en deze was einde van de middag ook thuis.
Al met al een prima start met de 12e prijs van 996 duiven. Uitslag in de club tegen 996duiven: 12, 46, 49, 79, 85, 89, 91, 93, 106, enz. 16 vd 50 prijs

Vorige week hadden we Asse-Zellik, voor ons 112 km. Dit werd een heel snelle vlucht. De duiven hadden de wind lekker vol in de rug, met een tikke west erin. Ze snelden als een kogel naar huis. Als 1e diende zicht de 14-756 (zoon Sven) aan, echter hij bleef draaien, draaien, draaien en verspeeld zo weer een seconden of 50 a 60… Dat kun je niet gebruiken op deze snelle korte vluchten.
Al snel vielen er 3 anderen bij en kwam hij toch nog als 1e naar beneden met daarop volgend de andere 3 duiven. Uiteindelijk goed voor 4 absolute kopduiven van heel de lossing, namelijk de 21e, 27e, 30e en 33e van 12.065duiven. Een heel mooie serie waar we blij mee waren. Ook de felicitaties naar Piet en Pieter Timmer, ze maakten een geweldige serie met de 3 snelsten van de lossing!
Verder kwam de rest ook als een kogel naar huis en hadden we er in 10 minuten 30 vd 50 thuis. En wederom ’s avonds weer alles thuis.
Opvallend was dat we in de kop met name duiven hadden die er al bij zijn vanaf de africhting. Verder nog weinig jaarlingen (op 2 na) vooral de lichting 2 jarigen (2014 duiven) doen het erg goed. Hieronder de nestmaatjes 56 en 57 (kinderen Sven). Van de jaarlingen springen er tot nu toe, 2 uit. De 15-416 en de 15-742. De 416 is een Friese aanwinst (Schiffart-Altenburg) en de 742 is eigenkweek uit de 2 beste lijnen van ons hok (Kroonprins x Superkoppel)

Tot nu toe zijn wij tevreden over de start met onze duiven. In de club doen we elke week (tot nu toe) lekker mee. De duiven komen prima naar huis, nog geen verliezen en ook om het huis trainen ze lekker.

Vandaag staat Quievrain op het programma, 177km. Vandaag krijgen ze het niet cadeau. Redelijke tegenwind vanuit het noorden en bepaald niet warm. Was het andere weken slechts 1 uur vliegen, dat zal nu al snel richting de 2 uur en 25 minuten gaan.
Toch ziet het weer er best aardig uit, mooi open weer. Benieuwd of we weer dezelfde duiven voorop gaan krijgen of toch wat nieuwelingen.. Ander weer, andere duiven zeggen ze wel eens, maar dat is zeker niet altijd het geval, we gaan het zien! Benieuwd of we opnieuw met het geweld in onze club mee kunnen (top 20). En stilletjes hopen op die mooie 1e plek :-) .

Groetjes..

Comments are closed.