Aan de vooravond van de 1e wedvlucht van het seizoen 2016.

Vorige week hadden we een africhting met de afdeling vanuit Meer, voor ons 37 km. In totaliteit hadden we 51 duiven meegegeven.
De zuidoosten wind zorgde ervoor dat het toch voor sommige duiven een pittige africhting werd.
Hier kwamen de duiven lekker, 2 duiven waren 1 minuut voor de massa uit. Daarna kwam de massa en klokten we er 25 in 7 minuten na onze 1e duif. Hier waren wij niet ontevreden over. Eind van de middag was alles weer thuis. Gelukkig geen verliezen, een prima africhting en start van het seizoen.

Vanavond hebben we 50 duiven ingekorfd voor de 1e wedstrijd van het seizoen. Deze gevlogen uit het Belgische Duffel, voor ons een goede 80 km. Dit in combinatie met een zuiden wind, nog geen uur vliegen. Met deze meewind zullen de duiven goed hun koppie erbij moeten houden en op tijd de afslag naar het oostelijk gelegen Boven-Hardinxveld moeten nemen. Nog beter is, in 1 rechte lijn via Brabant en de Brabantse Biesbosch naar huis!
We gaan morgen zien waar we staan met onze duiven. Een nieuw seizoen in een nieuwe club met heel veel concurrentie. Ik begreep dat er vanavond 994 oude duiven waren ingekorfd, dat is een aantal waar menig samenspel of concoursgroep jaloers op is!!
Conclusie het zal zeer zeker niet eenvoudig zijn om bij de 1e 10 á 20 te spelen, laat staan de 1e prijs te pakken! Al zal dat altijd ons doel zijn, binnen onze mogelijkheden uiteraard. We gaan het zien… Een ieder morgen succes gewenst.

Groet, Peter en Sim

Comments are closed.