Het seizoen staat in de startblokken

Zo… daar zijn we weer eens met een bericht.
Het seizoen staat weer bijna te beginnen. Volgende week staat de 1e africhting met de vrachtwagen op de planning.
Vandaag was het prachtig weer, dus hebben we de kans waargenomen en heel de bubs in de auto en los bij Breda-Noord. De africhting verliep vrij aardig, 2 grote koppels duiven waren vrij vlot thuis en een aantal duiven hadden we langer de tijd nodig.
Wel nog 2 mooie jaarling doffers onderweg, waren toevallig wel 2 zomerjongen met enkel nalijn ervaring…. Hopelijk komen ze nog en anders is het erg jammer. Zo langzamerhand komt hier wat ritme in de verzorging, tot nu toe was het passen en meten. Maar met het uur vooruit, komt er weer wat meer tijd in de avond om de duiven op vaste tijden los te gaan laten. Al zal het bij ons altijd improviseren en woekeren met de tijd zijn. Voor beiden geld dat het werk meer en meer tijd vraagt.. we steeds later thuis zijn en ’s avonds ook nog wel eens wat op de agenda staat…. Maar goed, we doen ons best en als we de duiven gezond kunnen houden, kunnen we hopelijk redelijk mee komen.

De kweek is vrij voorspoedig verlopen, inmiddels zitten er 50 jongen in het hok.
Gisteren de jongen voor de 5e x los, zit ik binnen te schrappen en bam alle jongen de lucht in. Ik snel naar buiten en ja hoor, daar zat meneer de sperwer voor het hok op de grond. Alle jongen de lucht in en gelukkig had hij er geen te pakken. Uit alle hoeken en gaten kwamen na verloop van tijd jongen tevoorschijn, uiteindelijke schade nu we een dag verder zijn is 2 stuks. Blijkbaar te erg geschrokken en op de dool geraakt…
Hopelijk blijft het bij deze ene aanval en volgen er niet meer.

Zoals al eerder geschreven zijn we over naar de andere club op Hardinxveld. 1 van de grootste clubs van afdeling 5. Hier veel gezonde concurrentie, dus dat zal aanpoten worden!
Bij de overgang naar de nieuwe club hebben we besloten de naam, waaronder we (Sim & Peter) vliegen, te veranderen in een naam die wat logischer klinkt, namelijk: S. & P. van Helden. Deze naam zal hopelijk vaak in de top 10 van de uitslag terug te vinden zijn ;-)

We wensen de lezers fijne Paasdagen toe.

Groet, Sim en Peter

Comments are closed.