Mooie voortzetting na 2 wkn geen wedstrijd!

Het is al weer even geleden dat ik een nieuw bericht had gepost.
Vorig bericht ging over het mooie resultaat op Pont St Max. 2 prachtige kopduiven in de afdeling.
Echter de 2 weken daarna waren beiden vluchten uitgesteld naar zondag. Jammergenoeg ook de 1e dagfondvlucht!! Hier baalden wij heel erg van…Afijn genoeg hierover.

Afgelopen zaterdag hadden we vlucht uit Nanteuil en gelukkig was het nu prima weer en gingen de duiven los om 9.15uur. Bij een stevige WZW wind konden ze met een snelheid van ca. 92.5km per uur naar huis vliegen.
Voor ons werd het een prachtige uitslag met wederom de 1e in de club. Van de 5 vluchten, de laatste 4vluchten de 1e in de club. Gaat hier dus erg lekker.
Ook waren dit wederom echte kopduiven in het samenspel en zelfs in heel de afdeling. We maakten een TOPuitslag. Hier waren we uiteraard zeer content mee, zeker na 2 weken geen wedstrijd voor ons.
In de club vliegen we 1 en 2 en 6 bij de 1e 9. Na de 6e duif viel er een gat maar de 1e 6 duiven zijn dan ook echt allemaal 6 mooie kopduiven. In het samenspel goed voor de 6e, 11e, 21e, 24e 28e en 44e van 1933 duiven.
In heel afdeling 5 hadden we de 19e van ruim 21.000 duiven en 5 bij de 1e 100!!! Een hele mooi serie..
Totaal 30 duiven mee, 14 stuk in prijzen. Zoals ook al in een eerder bericht aangegeven doen onze jaarlingen het voortreffelijk, ook deze keer weer! Hier zijn we zeer content mee.
De eerste duiven waren:
1e was de 14-757, een zomerjong jaarling duivin uit onze topper SVEN (oa. 6e NPO Vierzon en kleinkind Superkoppel) x LOUISA (Boeve-Drost uit Van Loon TT lijn).
2e was de 14-588, een jaarling doffer bij Ton de Kovel vandaan, uit 2 rechtstreekse Eijerkamp duiven.
3e was de 14-747 een jaarling doffer rechtstreeks Peter Colijn.
4e was de 13-415, een duivin uit de 12-831 (volle broer Kroonprins) x 08-334 (dochter Superkoppel)
5e was de 14-756, de nestmaat van onze 1e, de 14-757 dus uit SVEN x LOUISA!

Bij de jongen is het allemaal nog niet super. Ze vliegen van geen meter. Gelukkig zijn ze inmiddels wel goed gezond voor zover we kunnen zien.
Met behulp van vlagen, ballen enz.. houden we ze 15 minuten aan het vliegen en dat is al 300% verbetering vergeleken met 1,5 week terug.
Om ze toch een beetje aan de gang te krijgen en wachten niet langer meer kan.. is onze 1e groep (bestemd voor start half juni) inmiddels toch 2x in de mand gezet en losgelaten op de kanaaldijk (ca. 1 km) Vanaf daar is de watertoren goed te zien, dus geen enkel probleem zou je verwachten, niets was minder waar.. blijkbaar voor duiven die niet veel meer vliegen als 5 minuten en zeker niet wegtrekken of hoog door de lucht gaan, toch nog moeilijk.
De eerste keer (pinkstermaandag) liep al bijna uit op een fiasco, maar gelukkig uiteindelijk toch alles terug op 1 na.
De 2e keer (afgelopen zaterdag) ging al beter en in 3 groepjes van 12 gelost gingen ze na 5 a 10 minuten draaien de goede kant op. Alles thuis.
Inmiddels beginnen ze ook weer iets gretiger te vliegen, dus hopelijk komt er verbetering…. Zodra we weer een keer de tijd hebben (tijd is zeer schaars…) zullen we ze weer in de mand zetten om ze te verplichten hun weg naar huis te vinden. Als ze niet trekken moet je toch wat!!

Aanstaande zaterdag vliegen we Peronne en Vierzon. Hopelijk geen zondagvluchten.. en wordt het een mooi concours met voor ons mooi resultaat. We gaan het zien.

Groeten Peter en Sim

Comments are closed.