Terug en vooruitblik

We zijn inmiddels een eind op stoom. Inmiddels 4 Vitesse vluchten en 1 midfondvlucht gehad. De 1e Vitesse vlucht was jammer genoeg op zondag, resultaten onbekend.
Het resultaat op andere 4 vluchten, daar zijn we best heel tevreden over. De laatste 3 weken beginnen we elke x met de 1e prijs in de club en ook 1 of meerdere duiven bij de top 20 in het samenspel tegen een goede 3000 duiven.
Daarnaast doen de jaarlingen het voortreffelijk, boven verwachting. Elke week diverse jaarlingen op kop!
Daarnaast blazen de duivinnen ook voor het eerst sinds jaren aardig hun aandeel mee. Dat is jarenlang wel anders geweest.
Afgelopen zaterdag vlogen we Pont Saint Maxence, ca. 324km voor ons.
We hadden er 40 mee. Er waaide een stevige Zuid-West tot Westen wind, dus zeer belangrijk om de koers vast te houden en niet te ver af te drijven. Iets vroeger als verwacht arriveerden 2 duiven tegelijk, de 14-750 viel als 1e op de klep en verdiende zo de 1e prijs in de club. Deze jaarling doffer komt rechtstreeks bij Peter Colijn vandaan. Vorig jaar als jonge duif niet heel veel ervaring opgedaan, vanwege rui ingehouden. Maar desondanks dit seizoen al 2x onze 1e van het hok en nu totaal 3 mooie prijzen van 4 vluchten mee, dat belooft wat. Ook onze 2e is een goede in wording. Het betreft de duivin 14-753, zomerjong uit de kwekers (G. vd Boogaard (via C. Holster) x 652 Th.van Heck) en enkel opgeleerd op de nalijn. Dit seizoen vloog ze reeds van 4 inkorvingen, een 8e, 1e en 2e prijs.. En het had zaterdag ook zomaar haar tweede 1e kunnen zijn als ze niet eerst op het dak was gevallen.
Ook in groter verband waren dit 2 hele mooie duiven, 8 en 11 in ons samenspel tegen ruim 3200 duiven en 30e en 38e van ruim 13000 duiven in Rayon Oost!! Ga zo door…. :-)
De oudere duiven doen het wat minder als verwacht, het zijn dus met name de jaarlingen die de kar trekken. Dat is natuurlijk heel mooi.
Dat de oudere duiven het relatief gezien minder doen als de jaarlingen is op zichzelf vreemd, aan de andere kant.. vorig jaar vielen de prestaties tegen, het jaar ervoor een rampjaar met de jongen. Misschien zijn de jaarlingen gewoon een klasse beter!

Bij de jongen gaat het wat minder.. inmiddels 2x coli achter elkaar gehad. De 1e keer was het vrij snel onder controle echter vorige week wederom coli. Inmiddels weer onder controle, maar wel 5 jongen dood. Was dus knap agressief dit keer!
Hopelijk hebben we het nu gehad en kunnen we gaan toewerken naar de vluchten. Deze komen al snel dichterbij. Totaal nu nog 62 jongen zitten.

Vanavond overigens een tegenvaller. De doffers trainen lekker, echter de 14-437 kwam gewond terug van de training om het huis.. blijkbaar te gek gedaan tijdens het trainen en een draadje o.i.d. gepakt. Flinke lap vlees van zijn borst af, deze kan dus even niet gespeeld worden. Gelukkig geen poot oid gebroken.
Ook waren de doffers al niet meer zo hongerig, hopelijk krijgen we er morgen nog wat voer in.
We gaan weer afwachten wat de duiven ons zaterdag gaan laten zien, hopelijk kunnen we de ingezette lijn (prestaties) doorzetten en zo mogelijk verbeteren.

Inmiddels ook een aantal referenties binnen gekomen van mensen die goede prestaties hebben neergezet met duiven bij ons vandaan. Hierover later meer…

Morgen Hemelvaartsdag, op deze dag herdenken we dat Jezus Christus terug naar zijn Vader in de Hemel is gegaan, nadat hij gestorven is en betaald heeft voor onze zonden. En om eens weer terug te komen…

Groeten Peter

Comments are closed.