We gaan bijna echt van start!!

Ik zie uit naar zaterdag.. ze geven prachtig duivenweer op. Zon en Noord-Oosten wind. Voor ons gaat dit de 1e wedstrijd worden, het eerste moment waarop we kunnen zien waar we (onze duiven) staan. Erg spannend dus!!
2 weken terug hadden we een africhtingsvlucht vanuit Meer (37km) verliep prima en we hadden zelfs een absolute kopduif, de 437 een duif van vriend Maarten Hakvoort uit Urk.. Hij vloog van 38km….5 minuten los op onze nummer 2. En was de 2e snelste van Hardinxveld. Nu weten we wel.. het is een maar een africhting, maar toch, hij gaf iig ruim zijn visitekaartje af!!

Afgelopen weekend was voor ons even slikken, de duiven gingen niet los op zaterdag, mijn inziens had het gekunnen, maar ja..
In iedergeval daarom voor ons geen vlucht. De duiven kwamen onder kerktijd thuis, dus ook geen aankomsten bekend. We beschouwen het maar als een training. De meesten waren thuis en zaten lekker in hun bak met hun duivin. Wel 1 duivin verspeeld, een zomerjong van vorig jaar. Het is niet anders.
Onze clubgenoten Prins en Zoon maakten overigens een droomuitslag, 1 en 2 in het samenspel!! Gefeliciteerd. Het niveau is dit jaar hoog ingezet!!
Doordat de vlucht zaterdag afgelast werd gelijk maar de kans gepakt om een “wereldreis” naar het noorden te maken. Ik had een bon van een sympathieke opa/kleinzoon combinatie uit Oosterwierum gekocht, na een reis van 2.5 uur met snelle tussenstop op Urk werd ik hartelijk ontvangen door de familie Schiffart en kreeg ik 3 mooie jonge duiven mee! Hartelijk bedankt.

De duiven vlogen van de week prima en ondanks dat we geen gefundeerd idee hebben waar we staan, hebben we er best wel een goed gevoel over. De duiven zien er prima uit, zijn levenslustig, vliegen prima en bij het strontkrabben lijkt het er soms meer op dat je aan het knikkeren bent… dus wat moet je nog meer!!
Nou ik weet het wel, omzetten in goede prestaties op zaterdag ;-)  :-) daar draait het tenslotte om! We gaan het zien.

Een ieder succes en groet, Peter en Sim

Comments are closed.