Seizoen staat voor de deur

Weer eens ff nieuws….
Allereerst hebben we een goede kweek gehad. Aanvankelijk een slechte start, duiven kwamen slecht op eieren. Maar wel is bijna alles uitgekomen en zijn de jongen bijzonder goed opgekomen. Eigenlijk geen spuiters, waar we andere jaren best wel last van hadden. Dus hier zijn we blij mee.

Het nieuwe seizoen staat voor de deur…. vorige week met het mooie weer had ik er veel zin in. Nu hoeft het nog niet zo. Maar zo zie je maar weer… een duivenmelker is zo veranderlijk als het weer :-) :-) .
Nog niet helemaal het idee dat de duiven er klaar voor zijn… trainen wel aardig, maar nog niet geweldig. Ook zit nog niet alles op weduwschap, her en der zitten nog wat duivinnen en ook al wat doffers op weduwschap. Dus het is een beetje een rommeltje!!
Zaterdag gaan de meesten op weduwschap en zitten er slechts nog een paar duivinnen in het hok bij de weduwnaars ook die duivinnen zullen zo snel mogelijk op weduwschap gaan en mogen de doffers nog een paar dagen zorgen voor de jongen.

De duiven verder ook nog niet weg gehad. Het kost ons door de veel te weinig beschikbare tijd al veel moeite om de doffers, duivinnen  en jongen even los te laten. Dit moet namelijk binnen 1.25uur geregeld zijn!! Als de jongen naar buiten gaan is dit meestal voor slechts 15 minuten als het er al van komt!! Kortom veel te weinig tijd! Hier moeten we nog een oplossing voor zien te vinden. En dan zijn zelfs met zn 2en!!
Afijn, we zien wel hoe het gaat lopen en zullen proberen het beste ervan te maken. Maar leuk is wel eens anders.

Pas nog een bliksem bezoek gehad van een GROOT Noordelijk Kampioen… hij kwam 2 toppers brengen. 1 mooi jong uit een topduivin en 1 potentieel kweekkanon te leen! Heb haar gelijk gekoppeld aan onze dagfondtopper KNOR. Hartelijk dank!!

Dat was het voor nu… hoop weer wat frequenter stukjes te schrijven (heb ik dit al eens eerder gezegd soms?! :-) :-) )

Groet, Peter en Sim

Comments are closed.