De kweek is begonnen

Allereerst allen nog de beste wensen voor 2015. Veel gezondheid toegewenst en met de duiven een mooi seizoen en succes.

Bij ons is het seizoen 2015 van start gegaan. Rond oudjaar hebben we alle duiven gekoppeld.
Totaal 14 koppels kwekers en 25 koppels vliegers (waarvan 3 reserve koppels) Dit was weer een flink klusje, vooral om alles 1x op een dag 1 voor 1, of 2 om 2 los te laten. Daarom koppelen wij ook altijd in de kerstvakantie, dan hebben we hier even de tijd voor. Anders zou het onmogelijk zijn…  Na 4 dagen hadden we alles redelijk op de bakken, dus konden de teugels wat losser. 
Vanavond is het eerste ei gelegd, de komende dagen volgen er hopelijk nog veel meer. Zou mooi zijn als alles een beetje tegelijk legt, dan is het niet zo’n gepuzzel om wat eieren over te leggen van de beste kwekers. Al leert de ervaring ons, dat wij onze duiven nooit zo gelijkmatig en zeker niet snel op eieren hebben. Maar wie weet! 
Overigens heeft snel leggen van eieren niets met kwaliteit te maken. Zo is het ei waar de beste jonge duif 2014, de 717 uit is gekropen, pas 1 maand na koppelen gelegd!!

Met betrekking tot de website hebben we het goede voornemen om weer wat frequenter berichten te posten van het reilen en zeilen op Hok van Helden.

Allen een goede zondag toegewenst.

Comments are closed.