weer eens een update

Zoo… na lange tijd weer eens bericht.
Ik kreeg van MH uit Urk bericht dat het toch weer eens tijd werd om wat nieuws te plaatsen… :-) En daar had hij natuurlijk gelijk in.
Ik wil niet teveel oud nieuws gaan melden. Dus we houden het maar gewoon bij vandaag.

Vandaag hebben we 3 vluchten op het programma. Oude duiven vanuit Duffel en Argenton (630km) en de 1e jonge duivenvlucht vanuit Duffel.
Benieuwd of de oude duiven eens een echte vroege kunnen pakken, want dat heeft er dit jaar nog niet echt in gezeten. We krijgen ze maar niet echt aan de gang. Daarnaast ook 2 weken terug een rampvlucht vanuit Peronne, waarop we 7 duiven verspeelden van de 30…. daarnaast die zelfde dag 2 vd 14 kwijt op Bourges. Dus 9 stuks kwijt op 1 dag… dat hakt er flink in. En het zorgt voor chaos op het hok, zeker als het 8 duivinnen en maar 1 doffer betreft…. maar goed het seizoen gaat door en we proberen er het beste van te maken.

De duiven in Argenton zijn gelost om 06.30 en in Duffel om 09.00uur. Argenton zal wel ongeveer 9.25 tot 9,75 uur vliegen zijn…  Eens kijken of we een topduif kunnen pakken vandaag. Ik heb er lichtjes hoop op, maar zonder hoop moet je ook niet mee doen….
De 11-870 staat 1e getekend, daar hebben we het meeste hoop op. Op Bourges was hij onze 1e en ook vorig jaar op Vierzon en Chateauroux bij de 1e 11 in het samenspel. En dat waren ook zware dagfondvluchten met snelheid rond de 1100mpm. We zullen zien..

Later vandaag mogelijk nog een update…..
Update 23uur: Zo nog even een snelle update. Vandaag weer niet veel soeps. In de club ging het nog wel met de oude duiven, maar daar is het niveau (momenteel gewoon te laag…. (in mijn ogen)
Met de jongen slechts 2 vd 24 in de prijzen, maar gelukkig niet zulke extreme verliezen als vorig jaar. Missen er nog 4 vd 24. Zijn er natuurlijk 4 teveel… maar goed.. wie weet komt er nog wat.
Met de ouden op Duffel ging het wel aardig. 2,3 ,7 en 8 in de club. Maar ook hier… ten opzichte van de rest van Hardinxveld …. toch weer 3 minuten te laat.
Argenton, had er best wel hoop op… maar was helemaal niks. Nog wel 3e in de club, maar in het samenspel is dit nog geen eens bij de 1e 100!!! Dat zegt toch wel wat…. De 1e in de club (Nico Vink, proficiat) zat meer als 20 minuten los, maar niet omdat deze nu  mega vroeg zat (in groter verband), maar de rest zat mega laat!! Maar ja… wat doe je eraan, wisten we het maar.
De oude duiven komen dus maar niet op stoom… ben bang dat dit niet meer gaat gebeuren…
De jongen zijn ook nog niet geweldig, maar dat zijn we inmiddels gewend. De 1e 4 vluchten overleven en dan hopelijk wat beter onze prijzen pakken. Terugkomen is voor nu het belangrijkste.
Vanmiddag nog ploeg 2 voor het eerst de rivier over gebracht, los tussen Nieuwendijk en Werkendam.  Ging goed, alles terug… dat geeft de burger moed.

Goede zondag.

Comments are closed.