De duiven zijn los!

Vandaag een vlucht vanuit Peronne, 251 km. Dit in combinatie met een NNO wind kracht 3-4 toch best nog een pittig vluchtje. Een mooie testcase om te kijken wat de duiven in hun mars hebben…. mits ze in orde en in forme zijn… En daar schort het bij ons juist aan. De 1e 3 vluchten zijn slecht verlopen voor ons. Naast geen kopduiven ook te weinig prijzen..
We kunnen wel zeggen, de slechtste start van de laatste 8 jaar… En wat is de oorzaak… wisten we het maar.
Afgelopen maandag voor de zekerheid maar naar De Weerd geweest, we hadden niet het idee dat ze ziek waren maar toch, er moet een oorzaak zijn denk je dan vaak. Bij de Weerd een aantal duiven en stront onderzocht, maar niets aan de hand. Geen ziekten onder de leden. En ook geen vorm! Maar dat hadden we al wel door, gezien de uitslagen. :-S

Deze week ons best weer gedaan om de duiven zo goed mogelijk te verzorgen. Gestimuleerd om zo lang mogelijk te trainen. En verder hopen dat de duiven beter in hun vel komen te zitten… We zullen het zien of het vandaag beter gaat.
De duiven zijn vandaag om 9.00 uur gelost in Peronnen, waaronder 40 stuks van ons. 20 doffers, 20 duivinnen.
We hebben nog geen hoge verwachtingen, de duiven zien er wel goed uit, zitten glad en strak, poeder op de pennen,¬†maar de meeste stonden niet bol…
Vanavond weten we of er verbetering in zit.

Groet, Peter en Sim

Comments are closed.