Africhting Meer

Vandaag de africhting vanuit Meer.
De dag begon bewolkt, maar rond de middag knapte het lekker op.

Om 12.35 gingen de duiven los voor een kort stukje vliegen van ca. 37km. Stelt eigenlijk niets voor, maar toch blijkt ieder jaar dat de duiven er weer beetje in moeten komen. En zeker voor de niet zo ervaren zomerjongen en de late jongen lastig.
We hadden naast de 43 bevlogen duiven nog een ploegje van 11 laatjes mee. Deze laatjes zijn enkel in maart een 3-tal keren afgericht in Hank, Hank en Raamsdonkveer. Dat was voor ons nog even spannend wat daar van terecht zou komen.

Al met al kwamen de duiven vlotjes naar huis. Onze 1e was zelfs een laatje… Was dus een verrassing, wie weet wordt het een ….. Zijn afkomst heeft hij iig mee :-) :-)

Als we onze tijden vergelijken met de anderen in Hardinxveld deden we lekker mee en zonder verliezen bij de bevlogen duiven en slechts 1 laatje van de 11 kwijt, mogen we niet klagen.

Vanavond de laatste koppels op weduwschap, nu zit alles gescheiden en kunnen we zo langzamerhand wat structuur gaan aanbrengen. Op naar volgende week, dan gaat het seizoen weer van officieel start… we vliegen dan Zellik, schijnt ca. 114km te zijn.

Groet, Peter

Comments are closed.