Voorjaar

Het voorjaar hangt in de lucht…
De eerste jongen zijn gespeend en velen zullen er nog volgen.. De kweek gaat goed, buiten gebruikelijke tegenslagen.
Zo hebben we een goede kweekdoffer (vader Kroonprins) van 2004 die nu al 3x niet bevrucht heeft… (terwijl hij tot nu toe nooit onbevruchte eieren had..) Erg jammer, want we hadden er een hele goede duivin op gezet (dochter Superkoppel) ook daar hebben we nu dus geen jongen van. Nu hebben we maar eieren van een ander koppel eronder geschoven en laten we ze eerst eens een ronde jongen grootbrengen en dan kijken we wel weer verder. Daarnaast natuurlijk een eitje kapot en een eitje niet uitgekomen… maar in grote lijnen mogen we niet klagen en loopt de kweek gewoon erg lekker.

Afgelopen zaterdag naar de Voorjaarsbeurs geweest, was gezellig druk. Hebben gelijk alle inkopen gedaan voor komend seizoen.
Daarnaast nog 2 aanwinsten (hopen we :-) ) bij Ton de Kovel, 2 mooie duifjes uit rechtstreekse Eijerkampen.

De vliegers komen inmiddels een 2-3 weken zo veel als mogelijk los, al is het maar voor 10 minuten. Maar we proberen ze zo veel als mogelijk elke dag los te laten, laat ze maar rustig de spieren losvliegen. Tot nu toe is de schade van de roofvogel, 1 duivin, hopelijk blijft het hierbij.
Zo zijn we ons langzamerhand aan het voorbereiden op het vliegseizoen. 5 april de 1e africhting en 12 april de 1e vlucht.
Nieuwe ronde, nieuwe kansen en we staan allemaal weer op 0!

Dat was hem weer even… tot de volgende keer.

Gr. Peter

Comments are closed.