Laatste vlucht seizoen 2013

Beste lezers,

Hier weer eens een bericht.
Vanavond 42 duiven ingekorfd voor de laatste vlucht van het seizoen vanuit Peronne. Aardig aantal, maar dat heeft zo zijn redenen.
Hieronder 19 oude en 23 jongen, waarvan een heel groot gedeelte onervaren jongen (zomerjongen en jongen die vanaf de africhting kwijt waren en in de weken erna zijn terug gekomen, deze moeten ongeacht de rui, echt mee om de benodigde ervaring voor volgend jaar op te doen…
Maar zo was het ook de voorgaande weken, de prijzen moeten gemaakt worden door de oude duiven op nest… en dat deden ze vorige week (en ook de voorgaande weken) best.
Vorige week hadden we weer eens een mooie kopwind uit het Noordwesten… We kregen 2 duiven uit het niets, pal uit de goede hoek… 1e duif bleek onze 850 te zijn, een toppertje van het goede soort… en onze 1e getekende, gespeeld op een jong van 3 dagen. Onze 2e was onze 810, dochter van de Kroonprins x duivin Superkoppel, gespeeld op een kaal jong van 0 dagen. Deze duivin hadden we op het laatste moment bij het inkorven van de 2e naar de 3e plek gezet, hadden we dus niet moeten doen! Daarna was het 4 minuten wachten en toen kwamen er weer een aantal…
Uiteindelijk bleek dit goed te zijn voor 1 t/m 5 in de club en prijs 5 en 6 in het samenspel tegen 1925 duiven. Dat is lang niet verkeerd, al hadden we even de hoop dat we voor prijs 1 en 2 in het samenspel zouden gaan, aangezien de wind niet ongunstig was en de duiven met een noodgang pal uit de goede hoek kwamen.. Volgende keer beter zullen we hopen.

Met de jongen hadden we de laatste weken ook super uitslagen… 11 mee, 6 prijs en 5 bij de 1e 10 in de club, 13 mee en 9 prijs waarvan 5 bij de 1e 8 in de club. Die paar duifjes die we mee hadden kwamen dus super. Ook de getekende pakten we buitengewoon. Dit resulteerde erin dat we voor de laatste jonge duiven vlucht in afdeling, maar ook Nationaal (vlgns Pigeon Village) bij de beste hoorden. Er viel dus nog wat te bereiken…
Voor Troyes, werden van de 13 jongen, de beste 10 uitgezocht, de getekenden bepaald en ingekorfd… Balen, balen dat ze niet los gingen op zaterdag. Naar mijn mening, hadden ze er nog wel uit gekunt… maar ja, wie ben ik.
Wel heerst bij mij het gevoel… Nationale lossingen hebben dubbel zoveel kans om uitgesteld te worden als afdelingsvluchten… Wat dat betreft zijn wij dit jaar niet gelukkig met de Nationale lossingen… we hebben er 3 meegedaan, waarvan er 2 zijn uitgesteld. Is dit toeval of niet… enerzijds kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat het onze nationale lossingscommisie soms wel eens aan lef ontbreekt en waar misschien de angst wat teveel in de benen zit… (hoe moet ik anders het met 1 week verzetten en daarna uitstellen van Bergerac zien) en anderzijds natuurlijk dat het weer in heel je sector/nationaal goed moet zijn. Ook andere jaren zijn er relatief veel Nationale lossingen uitgesteld. 

Afijn, in de afdeling hebben we gelukkig als troostprijs nog een -zondagstand die wij als Principeel liefhebbers innemen en wat ook geldig is. Echter Nationaal is dit niet van toepassen… En zo vaak maak je geen kans om bij de beste 10 Nationaal te komen… Maar goed, er zijn belangrijkere dingen en ook ergere dingen in het leven, dat kunnen we elke zondag horen. En elke dag lezen.

Op zondag gingen de duiven wel snel los in Troyes… geweldig weertje was het ook niet..
Gezien de aankomsten was het een pittige vlucht. Aangezien de duiven tussen de middag en na kerktijd thuis kwamen konden we ze verwelkomen en gelijk van een natje en een droogje voorzien. 
Ik ga geen tijden noemen, maar ze kwamen naar tevredenheid en in de juiste volgorde…   
Afijn, in Afdeling 5 (Rayon Oost) zijn wij 8e kampioen NPO telling geworden in de – zondagstand. Hier zijn we toch gewoon trots op!  

We hebben deze week ons best nog gedaan om de duiven zo goed mogelijk te verzorgen, voor te bereiden en te motiveren. Inmiddels zitten alle oude duiven op jongen en we hebben zowel doffers als duivinnen op nest mee.
Daarnaast een aantal jongen van de jonge lijn (wie weet kunnen die nog 1x uithalen) en dan een grote club onervaren (zomer)jongen, half in de rui enz.. waar we weinig van kunnen verwachten. Als ze prijs vliegen is het een pluspunt!
We hopen morgen op één of meerdere kopduiven, prijspercentage hoeven we niet naar te kijken. Maar dan moeten ze natuurlijk wel eerst gelost worden. We zullen zien wat het wordt.

Groet, Peter en Sim

Comments are closed.