Mooi resultaat op zware vlucht

Afgelopen weekend hadden we Nationaal Chatearoux. Het bleek een kraker van een vlucht te zijn. 601km beuken tegen de ONO wind en bij warm helder weer. Prachtig weer voor een echte klassieker.. en dat werdt het ook.
De spanning is dan, hoe zijn onze duiven, zijn ze goed genoeg, zijn ze tip top in orde, heb ik ze wel goed gevoerd… enzovoort.
Maar de dag begon al mooi. Want we hadden al een indicatie hoe de duiven er aan toe waren. We hadden een mooie ploeg oude duiven namelijk ingekorfd op Nijvel. En daarvan deden een aantal het super. We pakten namelijk 2 kopduiven, overigens 2 broers… als 1e onze topper, de Kroonprins en als 2e zijn broer de 10-322. Beide vliegen ook kop in het samenspel, namelijk 4 en 5 van ca. 1250 duiven. En dat op een vlucht waar geen kado’s werden weggegeven. We aan de oostkant zeker niet in het voordeel zaten, zeker niet als je los gaat met Drechtsteden en Gouwe-IJsel. Dat bleek ook wel, want het gat tussen de oude duiven en de jonge was gigantisch. De jongen waren onder invloed van de oostelijke wind en de meer westelijke trek met de klad meegevlogen en moesten dus op een gegeven moment terug.
Een groot aantal van onze oude duiven was wel wakker en blijkbaar in hele goede doen en die zorgde ervoor dat we in de kop van het samenspel zaten en 1 en 2 pakken in de club. De Kroonprins vloog hiermee reeds zijn 9e 1e prijs…
We begonnen met de oude duiven dus met een top uitslag en dat gaf hoop op Chateauroux, want daar waren toch ook een aantal heel knappe duiven heen.

Tijdens wachten op Chateauroux werden we gebeld door Janpie Janssen dat ze er 1 hadden gedraaid en dat er in beneden hardinxveld al een enkele duif thuis was. We wisten dus, willen we nog een kopduif pakken, dan moet er nu 1 komen. En plots was daar de Gebroken Poot… Prachtig wat een top duif met een prachtig verhaal. En een enkele minuut daarop melde onze 2e duif zich, de 11-870 (zoon Superkoppel) Beiden duiven waar we vertrouwen in hadden dat ze voor de dagfond geschikt zouden zijn, maar ze moesten het nog wel bewijzen. Wat is het geweldig als je op zo’n kraker van een duivenvlucht
2 prachtige kopduiven pakt. Want deze werden 1 en 2 in de club en 7 en 11 in het samenspel.
Onze 3 duif, was weer onze vaste waarde, onze Miss Cahors, de 08-334. Dit seizoen aan haar beste seizoen ooit bezig, nog geen vlucht gemist en pas vanaf Peronne gespeeld en gelijk dik in de prijzen.

Uiteindelijk pakken we 7 prijzen van de 14 duiven mee en hadden we er zaterdagavond 13 vd 14 thuis en nummer 14 was er zondagochtend vroeg (zonder broekpennen) Voor ons is Chateauroux dus goed verlopen, maar voor vele duiven zal het ook te zwaar geweest zijn. Wel vinden wij, dit was een weekend waar je voor je selectie van je duiven wat mee kan, Chateauroux was een scherprechter! En de duiven die je vandaag in de kop van de uitslag pakte, daar wil je een hok van vol hebben….

De jonge duiven kwamen aanvankelijk slecht… zeker als je vergeleek hoe bij ons de oude duiven kwamen. Achteraf bleek dat dit een wat vertekend beeld gaf en bleken ze ook bij anderen niet zo geweldig te komen. Dit resulteerde in 5 prijzen van de 16 en ook druppelde de ene na de andere jonge binnen. Het lijkt er dus op dat we de weg naar boven met de jongen gevonden hebben. Wel kregen we er 1 met een gebroken poot thuis en zijn we er nog 1 verspeeld. Maar vergeleken met anderen kwamen we er nu (eens een keertje..) redelijk zonder al te grote kleerscheuren vanaf.

Morgen weer een zware vlucht, Sens, 418km. Ze geven weer een stevige kopwind op, Noord 3. Dat wordt weer geen makkie. We hebben er 18 mee, allen uit de ploeg van Nijvel. De Kroonprins en de 09-422 staan getekend. Die moeten de eer van ons hok verdedigen. De duiven van Chateauroux zittten thuis, dat leek ons wat te heftig worden.. bovendien hebben we nog 2 dagfondvluchten voor de boeg en Sens zal ook wel zo’n 6uur vliegen worden, dus dat wordt allemaal wat te veel van het goede. We zullen zien of we morgen de positive lijn van vorige week met zowel de oude als de jonge kunnen doortrekken.

Groet, Peter en Sim

Comments are closed.