Peronne / Chateaudun (week 21)

Afgelopen weekend hadden we 2 vluchten. Waar in andere afdelingen vluchten werden afgelast, bij ons gelukkig niet. Ondanks alle negatieve weerberichten bleek het zaterdag allemaal anders te zijn en was het eigenlijk gewoon prachtig duivenweer, al mocht het wel ietsje warmer zijn… Er waaiden een stevige NNW wind, dus de duiven kregen het niet kado.

Ik (Peter) had een personeelsfeestje, maar gelukkig kon ik wel de thuiskomst van de duiven van Peronne zien.
De snelheid van onze 1e duif was lager als verwacht en in de uitslag bleek dat we voor de kop in groter verband ook wat tekort kwamen. Onze 1 duif die arriveerde was onze 2e getekende, de Kroonprins! Hij viel echter niet gelijk op de plank en werd op de hielen gezeten door zijn jongere broertje, de 12-831, die hem daardoor net voor was en dus als 1e werdt geconstateerd. Nummer 3 viel daar weer kort achter en dit was onze 1e getekende de 11-851 (dochter superkoppel) en dit seizoen nog niet gemist.  Ook de Kroonprins heeft nog niet gemist. Deze 3 duiven waren goed voor prijs 4, 5, 7 in de club. In het samenspel kwamen we zoals gezegd minuten tekort voor de kop… Dat viel dus wat tegen. Wel pakten we onze 1e en 2e getekende bij de 1e 3 duiven.

Chateaudun:
Zoals gezegd, had ik een PV feestje. Altijd jammer als je 2 leuke dingen tegelijk hebt. Maar ja…
Terwijl ik aan het Jetskieen en Quad rijden was kwamen de duiven thuis, ma stuurde af en toe een sms om me op de hoogte te houden… Onze 1e duif was de 10-357 een kleinkind van ons Superkoppel. Onze 2e duif was onze Miss Cahors, de 08-334 (kind Superkoppel) Deze duivin is pas vanaf Peronne gespeeld, pakte toen gelijk een prijs 1:10 en heeft tot nu toe 100% prijs en enkel in de top 15 van de club. Is dus erg goed bezig op haar oude dag…
De 1e duif was dus de 357. Deze is als jaarling ook al eens gespeeld op de dagfond, was toen op een zware Chateauroux heel vroeg, deze was echter op zondag… ook was hij vroeg van een zware Orleans, 5e in de club. 
Vorig jaar ook op de dagfond gespeeld, echter vorig jaar was niet zijn jaar, vloog slechts over het hele jaar 3 prijzen, waaronder wel een 6e Tours van 1250 duiven en een 5e duffel in de club. Ondertussen is hij wel al vader van onze Gebroken Poot en dat is een goede… En nu weer een 1e prijs in de club op een prachtige en zware Chateaudun, wat goed was voor een 51e in de afdeling en een 52e van de gehele lossing (afd.5 +afd.12)
We maken in de club een mooie uitslag met 1, 3, 4 en 5. In het samenspel beginnen we met prijs 9 en in de afdeling dus 51e.
Al met al tevreden, al hopen we dat we de komende weken er nog een schepje bovenop kunnen doen.. dit zal ook nodig zijn om bijvoorbeeld een P. Timmer & Zoon te verslaan.

Gisteren 29 duiven ingemand voor Sens, 418km. Dit gaat ook weer een stevige vlucht worden met de matige noorden wind die wordt opgegeven. De 1e 4 duiven van Chateaudun zijn ook weer mee. We konden ze niet thuis laten zitten…

Groet, Peter en Sim

Comments are closed.